به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از وزارت جهاد کشاورزی، مرتضی رضایی معاون امور تولیدات دامی وزارت جهاد کشاورزی، بزرگترین هدف دامپروری را در کل دنیا و به تبع آن ایران، تأمین پروتئین حیوانی برای اقشار مردم دانست و افزود: خوشبختانه به طور میانگین سرانه مصرف کشور در پروتئین حیوانی به ۳۷.۱ گرم در روز رسیده است.
وی با بیان اینکه منشأ تأمین پروتئین حیوانی دام، طیور و آبزیان است، خاطرنشان کرد: عدد پیشنهادی سازمان بهداشت برای سرانه مصرف پروتئین ۲۹ گرم است که کشور ما از این حیث جزو کشورهای توسعه یافته است.
رضایی با اشاره به سه راهبرد اصلی در سیاست گذاریهای وزارت جهاد کشاورزی و تشکلها، گفت: ارتقا کمی و کیفی تولیدات، اصلاح ساختار فضای کسب و کار و بهبود بهرهوری و اقتصادی کردن تولیدات دامی در حال پیگیری و اجرا است.
معاون امور تولیدات دامی وزارت جهاد کشاورزی با اشاره به این که میزان تولید گوشت قرمز در سال ۹۸ حدود ۸۵۹ هزار تن بوده است، ادامه داد: پیش بینی میشود این میزان تولید در سال جاری به بیش از ۸۸۰ هزار تن برسد.
رضایی یادآور شد: ۴۱ درصد از میزان تولیدات گوشت قرمز مربوط به دامهای سبک از جمله گوسفند و بز بوده و ۵۹ درصد تولید از گاو، گاومیش و شتر بوده است.
تولید شیرخام از ۱۱ میلیون تن گذشت
وی با اشاره به این که میزان تولید شیر در کشور از مرز خوداتکایی عبور کرده و به ۱۱ میلیون تن در سال قبل رسیده است، گفت: ۵ درصد تولید شیر خام از دامهای سبک است و ۹۵ درصد مابقی آن از دامهای بزرگ است.
معاون امور تولیدات دامی وزارت جهاد کشاورزی با بیان این که شاهد رشد ۱۷ درصد تولید گوشت طیور در دو سال گذشته نسبت به سالهای قبل بودهایم، گفت: گوشت طیور به عنوان ارزانترین منبع پروتئین در دسترس مردم، سال گذشته به میزان ۲ میلیون و ۷۰۰ هزار تن گوشت مرغ در کشور تولید شد که رکوردی بی سابقه است.
معاون امور تولیدات دامی وزارت جهاد کشاورزی درباره تولید تخم مرغ، تصریح کرد: در دو سال گذشته بیماری آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان را پشت سر گذاشتیم، علیرغم این موضوع در تولید تخم مرغ نسبت به برنامه عقب نیستیم و بالغ بر یک میلیون تن تخممرغ در کشور تولید شد و در حدود ۶۰ هزار تن از این محصول به کشورهای همسایه صادر شده است.
رضایی درباره تولید عسل که مصداق بارز اقتصاد مقاومتی است، گفت: ۱۱۲ هزار تن عسل در کشور تولید شده است؛ البته شاهد تولید برخی از محصولات دیگر وابسته به عسل مانند ژل رویال، گرده و برهموم هستیم.
وی با اشاره به ورود شرکتهای دانش بنیانهای جوان برای تولید این محصولات، یادآور شد: تولید ژل رویال به ۳۲۸۹ کیلوگرم رسیده و یکی از آرزوهای تولیدکنندگان این بخش محقق شده است.
معاون امور تولیدات دامی وزارت جهاد کشاورزی درباره تولید پیلهتر ابریشم در کشورمان، گفت: در این بخش اتفاق بزرگی افتاده است و شاهد رشد ۵۸ درصدی بودهایم؛ ۴۸ هزار جعبه تخم نوغان توزیعشده که منجر به تولید ۱۶۵۰ تن پیلهتر ابریشم شده است.
رضایی با اشاره به اینکه استمرار تولید همراه با نهادهها امکانپذیر است، پیشنهاد کرد: یارانهای که به این بخش اختصاص مییابد به جای این که به اولین حلقه اختصاص یابد، حلقههای بعدی تا مصرف کننده نهایی از یارانه برخوردار شوند.
وی درباره تولید مازاد محصولات دامی در بعضی نقاط کشور، گفت: با شیوع ویروس کرونا میزان مصرف گوشت مرغ کاهش یافت و اخذ مجوزهای صادراتی این محصول نیز زمانبر بود و تا زمان اخذ مجوز صادرات، این صنعت با اختلال روبهرو شد.
معاون امور تولیدات دامی وزارت جهاد کشاورزی در بخش دیگری از صحبتهای خود با اشاره به آغاز احیا مرغ لاین در سال جاری، افزود: با دستور و پیگیری وزیر جهاد کشاورزی، برنامه ملی مرغ لاین راهاندازی شده است و بر این اساس ۵۰ درصد از اجداد مورد نیاز کشور که وارداتی بوده تا پایان سال در داخل کشور تولید میشود.
رضایی ادامه داد: ۷ مرکز اصلاح نژاد مرغ بومی در کشور وجود دارد که با پرورش مرغ بومی ۱۰۰ هزار تن تخممرغ تولید خواهد شد.
وی بیان کرد: افزایش ظرفیت کارخانههای برای بهبود بهرهوری و راندمان تولید و کاهش هدر رفت خوراک در نهادهها ازجمله اقدامات در حال اجرا است.
معاون امور تولیدات دامی وزارت جهاد کشاورزی با اشاره به این که برای تأمین کسری گوشت قرمز سالانه ۱۲۰ تا ۱۶۰ هزار تن واردات صورت میگیرد، پیشنهاد کرد: با توجه شرایط ارزی کشور با اصلاح قیمت، مازاد تولید دامداریهای کشور برای تأمین گوشت قرمز خریداری شود.
رضایی گفت: امسال ۱۵۸ پروژه با اشتغال ۱۶ هزار نفر در رستههای مختلف دام و طیور افتتاح خواهد شد.
نظر شما